Koningsspelen 2019

Ik schrijf dit stukje vanuit een zonnige speeltuin genietend van de mei-vakantie terwijl ik terug denk aan een hele geslaagde dag op de basisschool waar ik mag werken.
Ik werk als juf van groep 1 en 4 op GB Benjamin en mag ook namens de leerkrachten in de ouderraad plaatsnemen. De ouderraad organiseerde de koningsspelen voor alle kinderen op school. Op 12 april vonden de koningsspelen plaats.
We hadden ervoor gekozen om verschillende sportworkshops aan te bieden waar elke klas uit kon kiezen. 
Zo vroegen we ook badmintonclub Brunssum om een workshop badminton te verzorgen deze ochtend. Meteen reageerde Maurice enthousiast en beloofde medewerking hieraan namens de club.
Karel en Jan zouden dit inhoud komen geven. Het leuke is dat Karel ook nog opa is van een kleuter in mijn klas.
Er werd door veel klassen gekozen voor de workshop badminton! Karel en Jan hebben de kinderen flink moe gemaakt op hun eigen niveau. De kleuters mochten eerst goed warm worden met warming-up oefeningen, spelletjes met shuttles en later zelfs even met het racket oefenen. T is nog niet makkelijk hoor om een shuttle te slaan met een racket! De kinderen van de bovenbouw kregen moeilijkere uitdagingen. Karel en Jan gebruikten veel humor en zorgde voor geweldige uitdagende maar ook gezellige workshops. We zijn als school ongelooflijk dankbaar voor de medewerking van BCB bij onze koningsspelen!
Hopelijk zijn er ook een aantal kinderen zo enthousiast geworden voor badminton dat ze een keer een kijkje komen nemen bij een echte training!

Groetjes Lois Dijkstra