Seniorentraining

 

Vanaf januari is er voor de senioren de mogelijkheid om op donderdagavond een uurtje training te krijgen van Karel en Jan.

 

Daar maken veel leden dankbaar gebruik van. Dus Karel en Jan hebben al 5 keer leerzame technische oefeningen en tactische aanwijzingen voorbereid.

In een ontspannen sfeer leggen ze dan bijvoorbeeld de ‘vlinder’-oefening uit. En na wat oefening krijgt iedereen die dan toch redelijk onder de knie, maar de tong hangt dan ook vaak onder de knie. De oefeningen zijn niet bedoeld als conditietraining, maar vaak komt het daar wel op neer. Dus regelmatig zie je mensen flink bezweet even stoppen om op adem te komen. Ook zijn ze blij als Jan of Karel even iets komt uitleggen op hun baan, want dan kunnen ze namelijk even uitrusten. Het zou natuurlijk ook aan de conditie van de deelnemers kunnen liggen 😉 Het woord ‘spierpijn’ is ook al vaker gevallen.

 

Bijkomend voordeel is dat ook dat je met mensen samen oefent waar je normaal gesproken niet of nauwelijks mee samen speelt. Dus je leert elkaar ook nog wat beter kennen.

 

Ook worden allerlei badmintontermen geleerd zoals, clearen, droppen, netshot, cross-clear, backhandgrip. Imposant. Maar als al deze woorden in een oefening terugkomen is het meestal iets te veel voor het koppie en zijn meerdere mensen op zoek naar de kluts.

 

Iedereen vindt deze trainingen leerzaam, maar het blijft natuurlijk belangrijk om de slagen niet alleen op een training te oefenen maar ook tijdens gewone wedstrijden. Dus, niet bang zijn om fouten te maken, maar gewoon die slag die je graag wil oefenen gewoon maken tijdens de wedstrijden. Blijven nadenken hoe het ook al weer moet en kritisch naar jezelf blijven kijken en jezelf corrigeren. Het kost even tijd, maar je zult vooruitgang zien!

In totaal zullen Karel en Jan 10 trainingen verzorgen, dus het niveau zal (nog) verder stijgen. Hopelijk.

 

En ondanks dat we pas halverwege zijn, willen we Karel en Jan alvast bedanken voor de tijd en moeite die ze hier in steken. Fijn dat de club dit organiseert. En het wordt zeer zeker erg gewaardeerd!

 

 

 

Names de donderdagavondsenioren

 

John Lemmens