We mogen weer de sporthal in!!

 

Beste Leden/sportvrienden,

 

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen woensdag hebben we van de gemeente het volgende goede nieuws ontvangen. We mogen vanaf 1 juli weer gebruik maken van sporthal Rumpen. 

 

Wij zijn blij met dit positieve nieuws, echter zijn er uiteraard specifieke en algemene regels van toepassing welke wij hieronder kort zullen toelichten.

 

In het kort de spelregels voor het sporten (dus ook voor badmintonnen in een sporthal): 

 

· Per 1 juli a.s. is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensportaccommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport; 

 

· Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden; (dit geldt voor voor recreatief vrijspelen zoals bij onze vereniging gebruikelijk)

 

· Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers incl. doucheruimtes en in de kantines die ook per 1 juli a.s. weer open mogen; Onze vereniging hanteert als begin- en eindpunt van de sportbeoefening het betreden van het badmintonveld voor de daadwerkelijke sportbeoefening, buiten de banen geldt de 1,5 meter regel voor personen van 19 jaar en ouder. 

 

· Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open; (hier geldt voor personen van 19 jaar en ouder de 1,5 meter regel)

 

· Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 

 

 

 

Voor onze badmintonvereniging betekent dit dat wij op 2 en 4 juli op onze gebruikelijke tijdstippen weer kunnen badmintonnen in de hal. 

 

Vanaf 6 juli t/m 23 augustus was eigenlijk de zomersluiting van sporthal Rumpen gepland, echter iv.m. de sluiting van de afgelopen maanden heeft de gemeente de zomersluiting ingekort, te weten van 10 augustus t/m 23 augustus. 

 

Dit betekent dat jullie van 6 juli t/m 9 augustus op de gebruikelijke dagen en tijden kunnen komen badmintonnen en trainen, alleen de zaterdagen komen in deze periode te vervallen. Van 10 t/m 23 augustus hebben we zoals ook in het verleden de mogelijkheid om in de sporthal Strijthagen te spelen, bij voldoende animo zullen zij hier wederom gebruik van maken.

 

 

 

Het afgelopen kwartaal hebben we zoals eerder aan jullie gecommuniceerd geen contributie geïncasseerd, iv.m. het hervatten van het gebruik van sporthal Rumpen zullen wij binnenkort wel weer contributie gaan incasseren, te weten voor het 3e kwartaal van 2020, deze incasso zal begin juli plaatsvinden.  

 

 

 

 

 

Ten slotte willen wij jullie attenderen op de volgende algemene (hygiëne)regels welke gevolgd te worden:

 

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop  
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt  
  • neusverkoudheid 
  • hoesten
  • benauwdheid, of
  • Koorts
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:
  • neusverkoudheid,
  • loopneus,
  • niezen,
  • keelpijn,
  • (licht) hoesten,
  • benauwdheid,
  • verhoging,
  • koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak:   
 • Dit geldt voor iedereen;
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten);
 • Vermijd drukte;
 • Was vaak je handen met water en zeep juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • Schudt geen handen. 

 

 

 

Mochten hierover nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag, uiteraard hopen wij jullie de komende dagen weer persoonlijk te zien in de sporthal.

 

 

 

Vertrouwende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

 

 

 

Met vriendelijke groeten.

Bestuur BC Brunssum

Update omtrent coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag besloten om alsnog de scholen en de kinderopvang in Nederland te sluiten. Horecagelegenheden en sportclubs moeten vanaf zondag 18.00 uur de deuren sluiten.

Dit besluit van het RIVM doet ons ook besluiten dat vanaf 15 maart tot minimaal 06 april er geen badminton zal plaatsvinden.

Wij hopen op jullie begrip wetende dat dit de enige manier is om verspreiding tegen het coronavirus tegen te gaan.

 

Zorg goed voor jullie zelf en jullie naasten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur BC Brunssum

 

Nieuws omtrent Coronavirus

 

Beste leden,

 

Vanuit het NOC*NSF is geadviseerd om alle sportevenementen waaronder de competitie, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten.

Vanuit dit advies hebben wij de keuze gemaakt om minimaal tot en met 31 maart alle trainingen af te gelasten.

De hal is wel beschikbaar om vrij te spelen, mits de hal beschikbaar blijft vanuit gemeente Brunssum.

Het staat iedereen natuurlijk vrij om persoonlijk een andere keuze te maken rondom de speelavonden en speelochtend.

 

Bij de speelavonden en speelochtend wel het verzoek om na een wedstrijd geen handen te schudden en zorg te dragen voor je persoonlijke hygiëne.

Extra belangrijk: Heb je zelf beginnende gezondheidsklachten (hoesten, keelpijn, koorts etc), blijf dan aub thuis en kom alleen sporten als je fit bent.

 

Mochten er op korte termijn veranderingen plaatsvinden omtrent advies of afsluiting van de sporthal zullen wij jullie opnieuw voorzien van informatie.

 

Sportieve groet,

 

Bestuur BC Brunssum

 

 

 

 

 

 

Seniorentraining

 

Vanaf januari is er voor de senioren de mogelijkheid om op donderdagavond een uurtje training te krijgen van Karel en Jan.

 

Daar maken veel leden dankbaar gebruik van. Dus Karel en Jan hebben al 5 keer leerzame technische oefeningen en tactische aanwijzingen voorbereid.

In een ontspannen sfeer leggen ze dan bijvoorbeeld de ‘vlinder’-oefening uit. En na wat oefening krijgt iedereen die dan toch redelijk onder de knie, maar de tong hangt dan ook vaak onder de knie. De oefeningen zijn niet bedoeld als conditietraining, maar vaak komt het daar wel op neer. Dus regelmatig zie je mensen flink bezweet even stoppen om op adem te komen. Ook zijn ze blij als Jan of Karel even iets komt uitleggen op hun baan, want dan kunnen ze namelijk even uitrusten. Het zou natuurlijk ook aan de conditie van de deelnemers kunnen liggen 😉 Het woord ‘spierpijn’ is ook al vaker gevallen.

 

Bijkomend voordeel is dat ook dat je met mensen samen oefent waar je normaal gesproken niet of nauwelijks mee samen speelt. Dus je leert elkaar ook nog wat beter kennen.

 

Ook worden allerlei badmintontermen geleerd zoals, clearen, droppen, netshot, cross-clear, backhandgrip. Imposant. Maar als al deze woorden in een oefening terugkomen is het meestal iets te veel voor het koppie en zijn meerdere mensen op zoek naar de kluts.

 

Iedereen vindt deze trainingen leerzaam, maar het blijft natuurlijk belangrijk om de slagen niet alleen op een training te oefenen maar ook tijdens gewone wedstrijden. Dus, niet bang zijn om fouten te maken, maar gewoon die slag die je graag wil oefenen gewoon maken tijdens de wedstrijden. Blijven nadenken hoe het ook al weer moet en kritisch naar jezelf blijven kijken en jezelf corrigeren. Het kost even tijd, maar je zult vooruitgang zien!

In totaal zullen Karel en Jan 10 trainingen verzorgen, dus het niveau zal (nog) verder stijgen. Hopelijk.

 

En ondanks dat we pas halverwege zijn, willen we Karel en Jan alvast bedanken voor de tijd en moeite die ze hier in steken. Fijn dat de club dit organiseert. En het wordt zeer zeker erg gewaardeerd!

 

 

 

Names de donderdagavondsenioren

 

John Lemmens

 

Nieuwjaarsborrel 2020

 

Nieuwjaarsborrel Badmintonclub

 

Onze badmintonclub BCB heeft een jong en enthousiast bestuur.

 

Zij proberen met allerlei nevenactiviteiten de band tussen de leden van onze club te versterken. 

 

Dinsdag 7 januari jl. organiseerde dit bestuur een gezellige nieuwjaarsborrel.

 

Om alle leden toch in de gelegenheid te stellen op hun normale badmintonavond te spelen werd besloten om aansluitend aan de verkorte speelavond elkaar te treffen bij hotel café  Rumpenerhof te Brunssum

 

Hier was een samenzijn waar men onder het genot van een (fris)drankje en diverse borrelhapjes elkaar in een gemoedelijke sfeer kon ontmoeten.

 

De aanwezige leden zijn zeer te spreken over deze en andere activiteiten , die het bestuur in samenwerking met vrijwilligers, organiseert. Hetgeen nog eens werd benadrukt door het applaus dat de voorzitter en de overige bestuursleden ten deel viel.

 

Een goed begin van een nieuw sportief en gezellig badminton jaar. 

 

BCB leden: Theo en Irene

Etentje 2019

 

Vrijdag 22 november was het weer tijd voor het jaarlijkse etentje voor leden, oud-leden en nieuwe leden.

 

 Een leuke manier om als leden buiten het badminton contact te hebben met andere leden en voor oud-leden om contact te houden. Uiteraard voor de nieuwe leden DE manier om juist een beetje met alle leden in contact te komen.

 

Iets dat 7 jaar geleden begon bij het Wokrestaurant “de lange muur”met nog geen 20 deelnemers is nu uitgegroeid tot een groep van 40 mensen. Dit jaar waren we bij het Grieks restaurant “Santorini”net zoals vorig jaar.

 

Het was wederom een gezellige avond met lekker eten in overvloed. Iedereen heeft het eten en eigen drank zelf en correct afgerekend, er stond aan het eind van de rekening niks meer open, na aftrek van het drankje van het huis.

 

 

 

Hartelijk dank hiervoor allemaal en hopelijk tot volgend jaar.

 

Sinterklaas 2019

 

DE SINT BIJ BC BRUNSSUM !!

 

 

 

 

 

Zoals de foto’s bewijzen

Is de Sint naar bc Brunssum komen afreizen

 

 

 

Bijgestaan door een kleine hulppiet

Welke Sint wil dat nu niet

 

 

De heiligman hield een gezellig praatje

En zorgde voor een lekkernij in het laatje

 

 

De meeste kinderen kregen een positief duimpje

In badmintonwoorden een pluimpje

 

 

Ik zou nog uren kunnen doorpraten

Maar wil het hier toch bijlaten

 

 

Mvg.  de rijmpiet

Competitiewedstrijd 35+

 

Dinsdag 3 december was de returnwedstrijd tegen WIK uit Sittard. Voor de mensen die de verhalen over de 35+ competitie lezen, die weten misschien nog dat onze allereerste competitiewedstrijd in Sittard tegen WIK niet zo goed verlopen was.

 

Wij hadden moeite met de veren shuttles waarmee zij speelden en we verloren met 4 – 0.

 

 

 

3 December was onze thuiswedstrijd tegen WIK en Gertie, Sandra, Thamar en Bert hadden er zin in, alhoewel de heren tamelijk laat waren en er even gedacht werd dat ze het misschien vergeten waren. Maar gelukkig waren ze toch nog op tijd aanwezig. Wik was tamelijk laat door de mist en omdat ze dachten dat ze in de Brunahal moesten zijn.

 

Maar ondanks dat kon de wedstrijd toch netjes op tijd om 20 uur beginnen.

 

Aangezien zij ook met 2 dames waren, konden we dus 1 dames dubbel spelen, 2 mix dubbelwedstrijden en 1 herendubbel.

 

 

 

Er werd gestart met de herendubbel en de damesdubbel.

 

De dames hadden erg veel moeite met de tegenstander en verloren dan ook met 16 – 21 en 13 – 21. De tegenstanders leken beter op elkaar ingespeeld dan wij.

 

De heren speelden een erg stabiele wedstrijd en troefden de tegenstander vooral met smashkracht af. Zij wonnen met 21 – 16 en 21 – 13.

 

 

 

Bij beide mix dubbelwedstrijden verliep het heel anders. Zowel onze dames als de heren waren even hun vastigheid kwijt en speelden heel wisselvallig. Daar waren ze zelf natuurlijk minder tevreden over.

 

Maar het leverde wel erg spannende wedstrijden op die allebei 3 setters waren.

 

Het af en toe aanwezig publiek (naast het veld) probeerde hen aan te moedigen en te stimuleren. Een enkeling gaf nog wat tactische tips.

 

Sandra en Thamar verloren met 19 – 21, 21 – 17 en 9 – 21.

 

Gertie en Bert wonnen met 21 – 17, 12 – 21 en 21 – 11.

 

 

 

Uiteindelijk werd het dus 2 – 2 en dat was een mooie uitslag, want de teams waren ook echt aan elkaar gewaagd en het waren mooie en sportieve wedstrijden.

 

Na afloop werd nog even nagepraat en werd er een leuke groepsfoto gemaakt.

 

 

 

Volgende week dinsdag 10 december is onze volgende thuiswedstrijd tegen BCG Beek. Benieuwd hoe het dan gaat.

 

 

John Lemmens

Wedstrijdverslag dubbelcompetitie 29-10-2019

 

Competitie 35+: BC Brunssum – BC Venray

 

29 oktober was onze derde competitiewedstrijd en onze eerste thuiswedstrijd tegen Venray. Kijkend naar de stand in de 35+ competitie zou Venray misschien nog het meeste in onze buurt komen qua niveau. Dus het konden wel eens leuke wedstrijden worden.

 

Het team van Brunssum (Gertie, Bert, Jan Muris en John) was al aan het inspelen toen iemand meldde dat er vreemde mannen in ons kleedlokaal waren. Ah, dat zullen de mensen van Venray waarschijnlijk zijn. John liep naar de kleedkamer en gaf de 3 mannen vriendelijk een hand en stelde zich voor. Aangezien er maar 3 mannen waren vroeg hij of er dan ook nog 1 dame was? “Oh, dat weet ik niet” antwoorde de man. Dat was natuurlijk een beetje vreemd antwoord, maar misschien had hij de vraag niet helemaal goed verstaan. Maar ja, we zouden het zometeen wel zien.

 

John wees de 3 mannen alvast op de 2 achterste velden die we konden gebruiken voor de competitie. En iedereen ging inspelen. Tijdens het inspelen werd natuurlijk voorzichtig naar de spelers uit Venray gekeken om hun niveau in te schatten. Nou, dat leek erg tegen te vallen, dus het zou misschien  wel een érg makkelijke avond voor ons worden. Zó makkelijk dat het misschien voor beide teams niet zo leuk zou zijn. Maar ja, we zouden het zometeen wel zien.

 

Weer een kwartier later riep weer iemand dat er vreemde mannen in de kleedkamer waren. Oh, dat zouden dan wel de resterende mannen van het team van Venray zijn. Weer ernaar toe en netjes een handje geven en voorstellen. De mannen excuseerden zich dat ze wat laat waren omdat ze geen parkeerplaats konden vinden.  John meldde dat er al enkele mannen van Venray in de zaal waren. De mannen keken hem vreemd aan en zeiden dat de 4 mannen in de kleedkamer het team van Venray was. Nu keek John weer een beetje vreemd en hij realiseerde zich dat de 3 mannen in de sporthal dus helemaal niet van het competitieteam van Venray waren, maar gewoon toevallig 3 nieuwe leden die die avond toevallig net voor de eerste keer kwamen meespelen.
Met een lach op het gezicht liep John samen met de 4 mannen uit Venray terug naar zijn team. De 3 mannen die al op het competitieveld aan het inspelen waren, werd vriendelijk gevraagd of ze op een ander veld konden gaan spelen. Dan konden de échte spelers uit Venray nu ook gaan inspelen.

 

Er werd gezellig een praatje gemaakt en de teams werden ingedeeld en de wedstrijden begonnen.
Enkele wedstrijden werden redelijk gemakkelijk gewonnen, maar er waren er ook enkele bij waar het ook anders had kunnen uitpakken. Maar het waren wel allemaal leuke en sportieve wedstrijden. En er is toch flink gezweet.

 

Uiteindelijk wonnen we met 4 – 0. Gelukkig. Onze eerste overwinning!

Hieronder de uitslagen:

 

Jan en John:       21-18, 21-18

 

Jan en Bert:        21-10, 21-13

 

Gertie en Bert:  21-14, 21-9

Gertie en John: 26-24, 20-22, 21-19

Sportdag en BBQ 2019

BC Brunssum meerkamp en barbecue

31 augustus was het dan weer zover. De jaarlijkse barbecue stond weer op het programma in het gebouw van het Emma stadion. Echter, dit jaar organiseerde BC Brunssum ’s middags ook nog een meerkamp voor jong en oud.

Rond 13 uur verzamelde iedereen zich in het gebouw. Er werd een beetje zenuwachtig naar buiten gekeken. Daar op het middenterrein waren enkele mensen bezig om de spellen uit te zetten. Er waren ski’s te zien, een dik touw, badmintonrackets maar ook emmers met water. Zou dat om te drinken zijn? Want het was wel een erg zonnige en warme dag.

Er werden gratis bidons uitgereikt aan elke deelnemer en ook stonden er enkele heerlijke Limburgse vlaaien op de bar waar men gratis een stukje van kon pakken. De bidons kon men zelf vullen met fris water of met ranja.

De teams werden ingedeeld en men liep naar het middenterrein. Er waren teams met vooral volwassenen, vooral kinderen maar ook gemengde teams. Dus van alles wat.
Daar gaf Maurice uitleg over alle 10 de spellen. Met de volgorde had Maurice een beetje moeite, want komt spel 7 nu na spel 5 of na 6? Daar bleek al dat de regels niet voor iedereen duidelijk waren, ook soms voor Maurice dus niet. Maar samen met enkele mede-organisatoren werd alles toch (redelijk) duidelijk.

Bij het rupsbandlopen (met zijn allen in een plasticen band een bepaalde afstand afleggen) bleek de rupsband al snel niet sterk genoeg voor een groep enthousiaste deelnemers, maar dit werd ook weer snel gerepareerd.

Het sponslopen was heerlijk verfrissend aangezien de zon aarig op ieders rug brandde. Hier moest men een spons in de ene emmer zo nat mogelijk maken, een stukje rennen en dan de spons doorgeven aan een teamlid, en die rende dan weer verder om zo uiteindelijk met het laatste teamlid bij een andere emmer te komen waar men de spons weer moest uitknijpen om zo veel mogelijk water te verzamelen.
Jurylid Jan Muris werd onverwachts verrast met sponswater in zijn nek door een deelnemer die dat leuker vond dan het water van de spons in de emmer te doen, wat eigenlijk de bedoeling was.
Achteraf, bij het meten van de hoeveelheid water pakte Jan dit team keihard terug door ‘per ongeluk’ water naast de meetbeker te schenken. 

Bij het ‘rubberen kip gooien’ bleek dat rubberen kippen in het nauw gekke sprongen kunnen maken. Het was namelijk best moeilijk om die kippen te laten landen in 1 van de hoepels die op de grond lagen.

Tussendoor leek iemand gezellig met bekkens alle spelletjes ritmisch te begeleiden. Maar dit was het geblind pingpongbalvangspelletje met 2 pannendeksels. Toch leuk als je, na wat oefenen, ziet hoeveel pingpongballetjes men kan vangen.

Bij het ‘waterspekjes vangen’ moest men met de mond heerlijke spekjes uit een grote afwasbak die met water gevuld was halen. De uitgespuugde spekjes werden achteraf geteld. Er is niemand gezien die stiekem zo’n spekje opat.

De lange skilatten waren bedoeld om met 4 deelnemers tegelijk met die ski’s een bepaalde afstand af te leggen. Samenwerking, communicatie en enige motoriek waren hier belangrijk. En het blijft leuk om te zien dat iemand probeert de linkerlat op te tillen terwijl de rest van de groep de rechterlat optilt. Want, aan welke kant zit links nou ook al weer?

Bij het ‘shuttle in speciebak’-spel bleek dat badmintonnen toch best een moeilijke sport is. Zeker als het een beetje waait. Je moest met een racket zo veel mogelijk shuttles in die speciebak slaan. Dat leek simpel, maar de wind maakte het een leuk en uitdagend spel. Zeker als teamleden zich breedmaken om de wind weg te vangen voor een ander teamlid. Maar het lukte toch menigeen om, soms met een curve, een shuttle in die bak te krijgen. Applaus!

Bij het ‘broek-omhoog-houden’-spel moesten 4 personen in broeken kruipen die aan elkaar vastzaten. Hiermee moesten zij zijwaarts een parcours afleggen. Hier bleek het vaak een probleem dat helaas niet alle benen even lang zijn.

Tussen de spellen door werden de deelnemers verrast met stukjes banaan, meloen en appels. Ook werd ranja geschonken. Lekker.

Aan het einde werden van alle teams de punten opgeteld. En dan zou je verwachten dat mensen die al jaren badmintonnen toch een beetje kunnen tellen. Maar nee hoor, het was zelfs nodig om aparte CBS-teltechnieken te gebruiken om tot een officieel goedgekeurd statistisch taartdiagram te komen waarmee inzichtelijk werd dat …. Oh nee, we moesten eerst nog even touwtrekken. Omdat de teams qua gewicht erg verschillend waren, ontaardde dit in een groot ‘stiekem meetrekken’-spel van vaders en moeders en zelfs bestuursleden. Maar dit was wel erg leuk om te zien hoe fanatiek iedereen was en hoeveel plezier iedereen had. Zeker bij de ‘iedereen tegen iedereen’-versie van het touwtrekken.

Nadat er een groepsfoto gemaakt was gingen we naar binnen om ons klaar te maken voor de bbq.

Rond 17 uur begon de bbq. Daar kwamen dus nóg meer mensen op af. Geen wonder, er waren worsten, hamburgers, satétjes, salades, stikbrood (voor de gulzige eters), kruidenboter en er was zelfs apart eten voor enkele mensen die een bepaalde allergie hadden. Hierbij werd men ook nog voorzien van een lekker koud biertje, frisje, wijntje of ranjatje.
Fantastisch.

Tussendoor was de prijsuitreiking van de meerkamp en voor de beste 3 teams waren er zelfs medailles voor alle deelnemers. Ondanks alle tegenwerkingen bleek toch dat team 5 gewonnen had.

Een groot ‘bedankt’ voor iedereen die mee heeft geholpen aan deze heerlijk gezellige zomerdag, dus bestuur, meerkamp organisatie + juryleden, bbq-commissie, DJ en de sponsors.

Hopelijk volgend jaar weer!

 

John Lemmens