Bevrijdingsmarkt 2019

Bevrijdingsmarkt Brunssum.

 

Vandaag 5 mei 2019 hebben wij van Bc Brunssum deelgenomen aan de bevrijdings-/ promotiemarkt voor verenigingen van Brunssum.

Deze gratis gelegenheid (voor de 2de keer) konden wij niet aan ons voorbij laten gaan en ondanks de regenbuien en windvlagen zo nu en dan, mogen we toch spreken van een geslaagde dag.

Wat deze dag uiteindelijk opbrengt blijft afwachten, maar er waren positieve reacties en dat is een goed begin.

Ook wil ik de leden die even de moeite hebben genomen om ons te ondersteunen of gewoon een praatje kwamen maken bedanken, dan heb je als bestuur toch het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

 

WAARVOOR ONZE DANK !

 

Mvg het bestuur

Koningsspelen 2019

Ik schrijf dit stukje vanuit een zonnige speeltuin genietend van de mei-vakantie terwijl ik terug denk aan een hele geslaagde dag op de basisschool waar ik mag werken.
Ik werk als juf van groep 1 en 4 op GB Benjamin en mag ook namens de leerkrachten in de ouderraad plaatsnemen. De ouderraad organiseerde de koningsspelen voor alle kinderen op school. Op 12 april vonden de koningsspelen plaats.
We hadden ervoor gekozen om verschillende sportworkshops aan te bieden waar elke klas uit kon kiezen. 
Zo vroegen we ook badmintonclub Brunssum om een workshop badminton te verzorgen deze ochtend. Meteen reageerde Maurice enthousiast en beloofde medewerking hieraan namens de club.
Karel en Jan zouden dit inhoud komen geven. Het leuke is dat Karel ook nog opa is van een kleuter in mijn klas.
Er werd door veel klassen gekozen voor de workshop badminton! Karel en Jan hebben de kinderen flink moe gemaakt op hun eigen niveau. De kleuters mochten eerst goed warm worden met warming-up oefeningen, spelletjes met shuttles en later zelfs even met het racket oefenen. T is nog niet makkelijk hoor om een shuttle te slaan met een racket! De kinderen van de bovenbouw kregen moeilijkere uitdagingen. Karel en Jan gebruikten veel humor en zorgde voor geweldige uitdagende maar ook gezellige workshops. We zijn als school ongelooflijk dankbaar voor de medewerking van BCB bij onze koningsspelen!
Hopelijk zijn er ook een aantal kinderen zo enthousiast geworden voor badminton dat ze een keer een kijkje komen nemen bij een echte training!

Groetjes Lois Dijkstra

 

 

Mergelrijk

In 2018 heeft de jeud een mooie opbrengst behaald met de verkoop van paaseieren. Zoals beloofd zou met deze opbrengst iets leuks voor de jeugd georganiseerd worden. Hieronder een stukje van Sterre en Sophie hoe zij deze dag beleefd hebben.

Op 23 maart gingen we met de jeugd van badmintonclub Brunssum naar Mergelrijk Valkenburg. We waren daar nog nooit geweest.

De meneer die alles vertelde over de grot (eigenlijk de mergelmijn) deed dat heel erg leuk. Daardoor was het makkelijk om te blijven luisteren.

Hij vertelde over hoe de mergel is ontstaan in Zuid-Limburg tijdens het Krijt en over de dinosaurussen en de mosasaurus die geen dino was.

Ook vertelde hij dat er in Limburg steenkolenmijnen en vuursteenmijnen zijn. Die laatste zijn al heel erg oud.

Daarna mochten we een speurtocht doen alleen door de grotten. Tijdens de speurtocht gingen we op zoek naar bokkenrijders, boerderijdieren, een kapel en nog veel meer.

We hadden al snel de oplossing van de puzzel gevonden. De jongens gingen nog naar de dinogrotten. Wij gingen fossielen zoeken in de grot en vonden haaientanden, schelpjes en steentjes.

Hierna gingen we allemaal mergelblokjes bewerken. Eerst werd alles uitgelegd en daarna mochten we zelf aan de slag. We gebruikten een vijl, een kwast een spijker en potlood.

Het was heel leuk dat we dit ook mee naar huis mochten nemen. Op het einde kregen we poffertjes en lekker drinken. Een hele leuke dag!

Groeten, Sterre en Sophie

Springplanktoernooi bij Victoria in Hoensbroek

Enkele kinderen hebben voor de eerste keer deelgenomen aan wedstrijdjes badminton.

Het was een leuke leerzame ervaring en ze hebben het goed gedaan!

Na een onwennig begin, kwamen ze toch al snel in het ritme.

Van de 5 deelnemers hebben er 4 een medaille gewonnen, dat was natuurlijk helemaal super.

1 Deelnemer is dat maar net misgelopen, maar heeft veel geleerd en zal volgende springplanktoernooi zeker ook in aanmerking komen voor een medaille.

van harte gefeliciteerd en alvast succes voor het toernooi

in Landgraaf bij Trilan  31 maart.

 

Winterwandeling 2018 en aanmelding PCL

Hallo sportvrienden/sportvriendinnen,

Allereerst ALLEMAAL EEN SPORTIEF EN GEZOND 2019 gewenst!!

Als afsluiting van 2018 was er weer de vertrouwde winterwandeling.

We zijn bij de zwemschool Sijben gestart met lekker een uurtje of 2 wandelen voor jong en oud en halverwege de wandeling de vertrouwde soep met broodjes. Met daarbij een stuk of 10 vragen voor onderweg die bijdragen voor een gezonde rivaliteit.

Na de wandeling kwamen we weer terug bij de zwemschool en in afwachting van de prijsuitreiking werden nog enkele consumpties genuttigd. De prijzen werden verdeeld en volgens velen een gezellige geslaagde avond en namens het organisatiecomité dank voor jullie deelname.

Voor zover 2018!

Nu door naar 2019, want op 29 en 30 juni is weer het muziekfestival Park City Live in Heerlen.

Dit jaar wordt de 3e keer en afgelopen jaar hebben we met 25 mensen bij de entree gestaan, dat was super gezellig. Na ons werk is een groep nog op het terrein van de muziek gaan genieten op het terrein.

Aangezien de afgelopen jaren dit een succes is gebleken, willen wij dit herhalen en zijn dus weer op zoek naar vrijwilligers voor op 1 en/ of 2 dagen.

Jullie kunnen je vanaf nu weer opgeven bij Maurice Meurders.

Voor 1 april had ik graag zekerheid, daarna kan soms nog wel iets geregeld worden, maar vol is vol!

Je moet minimaal 18 jaar zijn!

Familie en/ of vrienden zijn ook welkom, betrouwbaarheid is wel belangrijk.

A.U.B duidelijk aangeven;Naam / achternaam en geboortedatum

1 en/of 2 dagen

Beschikbare tijd: za 29-611.00- 18.00 en/of 18.00- 24.00

zo 30-6.12.00-18.00 en/of18.00-24.00

Wat wil je doen:entree controle/ bandjes

kassa

maakt niet uit

T- shirt maat:XS.S.M.L.XL.XXL.XXXL

Eten:vegetarisch /glutenvrij/anders, nl ……………..

Legitimatie:kopie id kaart of paspoort, deze worden na pcl vernietigd!

BIJ VOORBAAT DANK.

 

Het bestuur BC Brunssum

 

Bedankje voor alle vrijwilligers

We zijn alweer een aardig tijdje onderweg in 2018, tijd voor een bedankje aan alle vrijwilligers.

Iedereen vanaf het jubileumfeest 2017 heeft een uitnodiging gekregen om naar de barbecue avond

te komen.

Geheel gratis eten en drinken voor alle vrijwilligers !!!!!!

Feestorganisatoren, trainers, zaalwachters, rommelmarktkooplui/ leveranciers, parkcity live helpers,

bestuur, winterwandeling uitzetters en ja zelfs sint en piet waren aanwezig.

Uiteraard waren ook de niet-vrijwilliger leden en partners van iedereen welkom, maar dan tegen een

vergoeding. Na veel positieve reacties tijdens en na de BBQ is de stap naar een vervolg naar de

BBQ-avond2019 alvast weer gemaakt.

 

We hopen ook voor komend jaar weer op veel vrijwilligers te mogen rekenen!

 

Namens het bestuur allemaal bedankt voor jullie inzet.

   

     

  

Badmintonclinic BS Meander Brunssum

Afgelopen week hebben Jan Muris en Karel Buers een clinic gegeven op de BS Meander. Zie hierbij het artikel wat gepubliceerd is.

Lees meer

Veel leesplezier!

Persoonlijk dankwoord van Karel en Ineke

Zaterdag 23 september, 50 jarig bestaansfeest bij Bc Brunssum.

Wij gingen rond acht uur naar de feestzaal “Concordia” waar het feest zou plaats vinden.

In de mooi, door het feest comité versierde zaal,  klonk al muziek en stroomde de genodigden langzaam  binnen en het feest kon beginnen.

Marc nam het woord,  verwelkomde iedereen en ging over met het huldigen van de jubilarissen. Daarna kregen de vrijwilligers ook een attentie.

Hierna zou, zoals afgesproken, de voorzitters hamer worden overgedragen aan Maurice, de nieuwe voorzitter. Tenminste dat dachten wij!

Marc riep ons naar voren en tot onze grote verbazing kwam de Burgemeester van Brunssum Luc Winants binnen samen met locoburgemeester Haico Offermans .

Wat toen gebeurde was voor ons helemaal verbazend, nog steeds niet wetende wat hier gaande was. De Burgemeester  riep namelijk onze hele familie naar binnen. Wat gaat hier gebeuren dachten wij.

Hierna werden wij op een geweldige manier op een voetstuk geplaatst en als klap op de vuurpijl ook nog Koninklijk onderscheiden.

Dit eerbetoon, de overige reacties van het bestuur, de leden, oud leden en familie voelde als een warme deken, die nu na drie dagen nog steeds waarneembaar is!

Graag willen wij IEDEREEN die hieraan meewerkte onze bijzonder hartelijke dank uitspreken.

 

Het was grandioos!!!!!!