Sportdag en BBQ 2019

BC Brunssum meerkamp en barbecue

31 augustus was het dan weer zover. De jaarlijkse barbecue stond weer op het programma in het gebouw van het Emma stadion. Echter, dit jaar organiseerde BC Brunssum ’s middags ook nog een meerkamp voor jong en oud.

Rond 13 uur verzamelde iedereen zich in het gebouw. Er werd een beetje zenuwachtig naar buiten gekeken. Daar op het middenterrein waren enkele mensen bezig om de spellen uit te zetten. Er waren ski’s te zien, een dik touw, badmintonrackets maar ook emmers met water. Zou dat om te drinken zijn? Want het was wel een erg zonnige en warme dag.

Er werden gratis bidons uitgereikt aan elke deelnemer en ook stonden er enkele heerlijke Limburgse vlaaien op de bar waar men gratis een stukje van kon pakken. De bidons kon men zelf vullen met fris water of met ranja.

De teams werden ingedeeld en men liep naar het middenterrein. Er waren teams met vooral volwassenen, vooral kinderen maar ook gemengde teams. Dus van alles wat.
Daar gaf Maurice uitleg over alle 10 de spellen. Met de volgorde had Maurice een beetje moeite, want komt spel 7 nu na spel 5 of na 6? Daar bleek al dat de regels niet voor iedereen duidelijk waren, ook soms voor Maurice dus niet. Maar samen met enkele mede-organisatoren werd alles toch (redelijk) duidelijk.

Bij het rupsbandlopen (met zijn allen in een plasticen band een bepaalde afstand afleggen) bleek de rupsband al snel niet sterk genoeg voor een groep enthousiaste deelnemers, maar dit werd ook weer snel gerepareerd.

Het sponslopen was heerlijk verfrissend aangezien de zon aarig op ieders rug brandde. Hier moest men een spons in de ene emmer zo nat mogelijk maken, een stukje rennen en dan de spons doorgeven aan een teamlid, en die rende dan weer verder om zo uiteindelijk met het laatste teamlid bij een andere emmer te komen waar men de spons weer moest uitknijpen om zo veel mogelijk water te verzamelen.
Jurylid Jan Muris werd onverwachts verrast met sponswater in zijn nek door een deelnemer die dat leuker vond dan het water van de spons in de emmer te doen, wat eigenlijk de bedoeling was.
Achteraf, bij het meten van de hoeveelheid water pakte Jan dit team keihard terug door ‘per ongeluk’ water naast de meetbeker te schenken. 

Bij het ‘rubberen kip gooien’ bleek dat rubberen kippen in het nauw gekke sprongen kunnen maken. Het was namelijk best moeilijk om die kippen te laten landen in 1 van de hoepels die op de grond lagen.

Tussendoor leek iemand gezellig met bekkens alle spelletjes ritmisch te begeleiden. Maar dit was het geblind pingpongbalvangspelletje met 2 pannendeksels. Toch leuk als je, na wat oefenen, ziet hoeveel pingpongballetjes men kan vangen.

Bij het ‘waterspekjes vangen’ moest men met de mond heerlijke spekjes uit een grote afwasbak die met water gevuld was halen. De uitgespuugde spekjes werden achteraf geteld. Er is niemand gezien die stiekem zo’n spekje opat.

De lange skilatten waren bedoeld om met 4 deelnemers tegelijk met die ski’s een bepaalde afstand af te leggen. Samenwerking, communicatie en enige motoriek waren hier belangrijk. En het blijft leuk om te zien dat iemand probeert de linkerlat op te tillen terwijl de rest van de groep de rechterlat optilt. Want, aan welke kant zit links nou ook al weer?

Bij het ‘shuttle in speciebak’-spel bleek dat badmintonnen toch best een moeilijke sport is. Zeker als het een beetje waait. Je moest met een racket zo veel mogelijk shuttles in die speciebak slaan. Dat leek simpel, maar de wind maakte het een leuk en uitdagend spel. Zeker als teamleden zich breedmaken om de wind weg te vangen voor een ander teamlid. Maar het lukte toch menigeen om, soms met een curve, een shuttle in die bak te krijgen. Applaus!

Bij het ‘broek-omhoog-houden’-spel moesten 4 personen in broeken kruipen die aan elkaar vastzaten. Hiermee moesten zij zijwaarts een parcours afleggen. Hier bleek het vaak een probleem dat helaas niet alle benen even lang zijn.

Tussen de spellen door werden de deelnemers verrast met stukjes banaan, meloen en appels. Ook werd ranja geschonken. Lekker.

Aan het einde werden van alle teams de punten opgeteld. En dan zou je verwachten dat mensen die al jaren badmintonnen toch een beetje kunnen tellen. Maar nee hoor, het was zelfs nodig om aparte CBS-teltechnieken te gebruiken om tot een officieel goedgekeurd statistisch taartdiagram te komen waarmee inzichtelijk werd dat …. Oh nee, we moesten eerst nog even touwtrekken. Omdat de teams qua gewicht erg verschillend waren, ontaardde dit in een groot ‘stiekem meetrekken’-spel van vaders en moeders en zelfs bestuursleden. Maar dit was wel erg leuk om te zien hoe fanatiek iedereen was en hoeveel plezier iedereen had. Zeker bij de ‘iedereen tegen iedereen’-versie van het touwtrekken.

Nadat er een groepsfoto gemaakt was gingen we naar binnen om ons klaar te maken voor de bbq.

Rond 17 uur begon de bbq. Daar kwamen dus nóg meer mensen op af. Geen wonder, er waren worsten, hamburgers, satétjes, salades, stikbrood (voor de gulzige eters), kruidenboter en er was zelfs apart eten voor enkele mensen die een bepaalde allergie hadden. Hierbij werd men ook nog voorzien van een lekker koud biertje, frisje, wijntje of ranjatje.
Fantastisch.

Tussendoor was de prijsuitreiking van de meerkamp en voor de beste 3 teams waren er zelfs medailles voor alle deelnemers. Ondanks alle tegenwerkingen bleek toch dat team 5 gewonnen had.

Een groot ‘bedankt’ voor iedereen die mee heeft geholpen aan deze heerlijk gezellige zomerdag, dus bestuur, meerkamp organisatie + juryleden, bbq-commissie, DJ en de sponsors.

Hopelijk volgend jaar weer!

 

John Lemmens


 

Bevrijdingsmarkt 2019

Bevrijdingsmarkt Brunssum.

 

Vandaag 5 mei 2019 hebben wij van Bc Brunssum deelgenomen aan de bevrijdings-/ promotiemarkt voor verenigingen van Brunssum.

Deze gratis gelegenheid (voor de 2de keer) konden wij niet aan ons voorbij laten gaan en ondanks de regenbuien en windvlagen zo nu en dan, mogen we toch spreken van een geslaagde dag.

Wat deze dag uiteindelijk opbrengt blijft afwachten, maar er waren positieve reacties en dat is een goed begin.

Ook wil ik de leden die even de moeite hebben genomen om ons te ondersteunen of gewoon een praatje kwamen maken bedanken, dan heb je als bestuur toch het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

 

WAARVOOR ONZE DANK !

 

Mvg het bestuur

Koningsspelen 2019

Ik schrijf dit stukje vanuit een zonnige speeltuin genietend van de mei-vakantie terwijl ik terug denk aan een hele geslaagde dag op de basisschool waar ik mag werken.
Ik werk als juf van groep 1 en 4 op GB Benjamin en mag ook namens de leerkrachten in de ouderraad plaatsnemen. De ouderraad organiseerde de koningsspelen voor alle kinderen op school. Op 12 april vonden de koningsspelen plaats.
We hadden ervoor gekozen om verschillende sportworkshops aan te bieden waar elke klas uit kon kiezen. 
Zo vroegen we ook badmintonclub Brunssum om een workshop badminton te verzorgen deze ochtend. Meteen reageerde Maurice enthousiast en beloofde medewerking hieraan namens de club.
Karel en Jan zouden dit inhoud komen geven. Het leuke is dat Karel ook nog opa is van een kleuter in mijn klas.
Er werd door veel klassen gekozen voor de workshop badminton! Karel en Jan hebben de kinderen flink moe gemaakt op hun eigen niveau. De kleuters mochten eerst goed warm worden met warming-up oefeningen, spelletjes met shuttles en later zelfs even met het racket oefenen. T is nog niet makkelijk hoor om een shuttle te slaan met een racket! De kinderen van de bovenbouw kregen moeilijkere uitdagingen. Karel en Jan gebruikten veel humor en zorgde voor geweldige uitdagende maar ook gezellige workshops. We zijn als school ongelooflijk dankbaar voor de medewerking van BCB bij onze koningsspelen!
Hopelijk zijn er ook een aantal kinderen zo enthousiast geworden voor badminton dat ze een keer een kijkje komen nemen bij een echte training!

Groetjes Lois Dijkstra

 

 

Mergelrijk

In 2018 heeft de jeud een mooie opbrengst behaald met de verkoop van paaseieren. Zoals beloofd zou met deze opbrengst iets leuks voor de jeugd georganiseerd worden. Hieronder een stukje van Sterre en Sophie hoe zij deze dag beleefd hebben.

Op 23 maart gingen we met de jeugd van badmintonclub Brunssum naar Mergelrijk Valkenburg. We waren daar nog nooit geweest.

De meneer die alles vertelde over de grot (eigenlijk de mergelmijn) deed dat heel erg leuk. Daardoor was het makkelijk om te blijven luisteren.

Hij vertelde over hoe de mergel is ontstaan in Zuid-Limburg tijdens het Krijt en over de dinosaurussen en de mosasaurus die geen dino was.

Ook vertelde hij dat er in Limburg steenkolenmijnen en vuursteenmijnen zijn. Die laatste zijn al heel erg oud.

Daarna mochten we een speurtocht doen alleen door de grotten. Tijdens de speurtocht gingen we op zoek naar bokkenrijders, boerderijdieren, een kapel en nog veel meer.

We hadden al snel de oplossing van de puzzel gevonden. De jongens gingen nog naar de dinogrotten. Wij gingen fossielen zoeken in de grot en vonden haaientanden, schelpjes en steentjes.

Hierna gingen we allemaal mergelblokjes bewerken. Eerst werd alles uitgelegd en daarna mochten we zelf aan de slag. We gebruikten een vijl, een kwast een spijker en potlood.

Het was heel leuk dat we dit ook mee naar huis mochten nemen. Op het einde kregen we poffertjes en lekker drinken. Een hele leuke dag!

Groeten, Sterre en Sophie

Springplanktoernooi bij Victoria in Hoensbroek

Enkele kinderen hebben voor de eerste keer deelgenomen aan wedstrijdjes badminton.

Het was een leuke leerzame ervaring en ze hebben het goed gedaan!

Na een onwennig begin, kwamen ze toch al snel in het ritme.

Van de 5 deelnemers hebben er 4 een medaille gewonnen, dat was natuurlijk helemaal super.

1 Deelnemer is dat maar net misgelopen, maar heeft veel geleerd en zal volgende springplanktoernooi zeker ook in aanmerking komen voor een medaille.

van harte gefeliciteerd en alvast succes voor het toernooi

in Landgraaf bij Trilan  31 maart.

 

Winterwandeling 2018 en aanmelding PCL

Hallo sportvrienden/sportvriendinnen,

Allereerst ALLEMAAL EEN SPORTIEF EN GEZOND 2019 gewenst!!

Als afsluiting van 2018 was er weer de vertrouwde winterwandeling.

We zijn bij de zwemschool Sijben gestart met lekker een uurtje of 2 wandelen voor jong en oud en halverwege de wandeling de vertrouwde soep met broodjes. Met daarbij een stuk of 10 vragen voor onderweg die bijdragen voor een gezonde rivaliteit.

Na de wandeling kwamen we weer terug bij de zwemschool en in afwachting van de prijsuitreiking werden nog enkele consumpties genuttigd. De prijzen werden verdeeld en volgens velen een gezellige geslaagde avond en namens het organisatiecomité dank voor jullie deelname.

Voor zover 2018!

Nu door naar 2019, want op 29 en 30 juni is weer het muziekfestival Park City Live in Heerlen.

Dit jaar wordt de 3e keer en afgelopen jaar hebben we met 25 mensen bij de entree gestaan, dat was super gezellig. Na ons werk is een groep nog op het terrein van de muziek gaan genieten op het terrein.

Aangezien de afgelopen jaren dit een succes is gebleken, willen wij dit herhalen en zijn dus weer op zoek naar vrijwilligers voor op 1 en/ of 2 dagen.

Jullie kunnen je vanaf nu weer opgeven bij Maurice Meurders.

Voor 1 april had ik graag zekerheid, daarna kan soms nog wel iets geregeld worden, maar vol is vol!

Je moet minimaal 18 jaar zijn!

Familie en/ of vrienden zijn ook welkom, betrouwbaarheid is wel belangrijk.

A.U.B duidelijk aangeven;Naam / achternaam en geboortedatum

1 en/of 2 dagen

Beschikbare tijd: za 29-611.00- 18.00 en/of 18.00- 24.00

zo 30-6.12.00-18.00 en/of18.00-24.00

Wat wil je doen:entree controle/ bandjes

kassa

maakt niet uit

T- shirt maat:XS.S.M.L.XL.XXL.XXXL

Eten:vegetarisch /glutenvrij/anders, nl ……………..

Legitimatie:kopie id kaart of paspoort, deze worden na pcl vernietigd!

BIJ VOORBAAT DANK.

 

Het bestuur BC Brunssum

 

Bedankje voor alle vrijwilligers

We zijn alweer een aardig tijdje onderweg in 2018, tijd voor een bedankje aan alle vrijwilligers.

Iedereen vanaf het jubileumfeest 2017 heeft een uitnodiging gekregen om naar de barbecue avond

te komen.

Geheel gratis eten en drinken voor alle vrijwilligers !!!!!!

Feestorganisatoren, trainers, zaalwachters, rommelmarktkooplui/ leveranciers, parkcity live helpers,

bestuur, winterwandeling uitzetters en ja zelfs sint en piet waren aanwezig.

Uiteraard waren ook de niet-vrijwilliger leden en partners van iedereen welkom, maar dan tegen een

vergoeding. Na veel positieve reacties tijdens en na de BBQ is de stap naar een vervolg naar de

BBQ-avond2019 alvast weer gemaakt.

 

We hopen ook voor komend jaar weer op veel vrijwilligers te mogen rekenen!

 

Namens het bestuur allemaal bedankt voor jullie inzet.

   

     

  

Badmintonclinic BS Meander Brunssum

Afgelopen week hebben Jan Muris en Karel Buers een clinic gegeven op de BS Meander. Zie hierbij het artikel wat gepubliceerd is.

Lees meer

Veel leesplezier!

Persoonlijk dankwoord van Karel en Ineke

Zaterdag 23 september, 50 jarig bestaansfeest bij Bc Brunssum.

Wij gingen rond acht uur naar de feestzaal “Concordia” waar het feest zou plaats vinden.

In de mooi, door het feest comité versierde zaal,  klonk al muziek en stroomde de genodigden langzaam  binnen en het feest kon beginnen.

Marc nam het woord,  verwelkomde iedereen en ging over met het huldigen van de jubilarissen. Daarna kregen de vrijwilligers ook een attentie.

Hierna zou, zoals afgesproken, de voorzitters hamer worden overgedragen aan Maurice, de nieuwe voorzitter. Tenminste dat dachten wij!

Marc riep ons naar voren en tot onze grote verbazing kwam de Burgemeester van Brunssum Luc Winants binnen samen met locoburgemeester Haico Offermans .

Wat toen gebeurde was voor ons helemaal verbazend, nog steeds niet wetende wat hier gaande was. De Burgemeester  riep namelijk onze hele familie naar binnen. Wat gaat hier gebeuren dachten wij.

Hierna werden wij op een geweldige manier op een voetstuk geplaatst en als klap op de vuurpijl ook nog Koninklijk onderscheiden.

Dit eerbetoon, de overige reacties van het bestuur, de leden, oud leden en familie voelde als een warme deken, die nu na drie dagen nog steeds waarneembaar is!

Graag willen wij IEDEREEN die hieraan meewerkte onze bijzonder hartelijke dank uitspreken.

 

Het was grandioos!!!!!!